بلفاروپلاستی زیر چشم یکی از جراحیهایی است که به منظور زیبایی چشمها انجام میشود. در این جراحی پزشک جراح چربیهای اضافه را برداشته و سپس نسبت به پایین کشیدن و محکم کردن بافت نگهدارنده پلک اقدام میکند.
جراحی بلفاروپلاستی به صورت سرپایی انجام شده و پزشک با تزریق داروی بیحسی یا بیهوشی عمل را آغاز میکند. پزشک با توجه به نوع عمل از تکنیک خاصی برای ایجاد برشها استفاده میکند، اما معمولاً برشها درون پلک پایین یا زیر خط مژه زده میشوند.
پس از ایجاد برش و برداشتن چربی، بخیه زده شده و جراحی به پایان میرسد. برای داشتن اطلاعات جامعتر درباره عمل پف زیر چشم تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.
علل و عوامل پف زیر چشم
پف زیر چشم در بسیاری از آقایان و بانوان مشاهده میشود که شایعترین دلایل ایجاد آن شامل موارد زیر میگردد.
- وضعیت اشتباه خواب
- کمخوابی
- حساسیت و آلرژی به همراه عطسه و ریزش اشک چشم
- آرایش کردن
- تجمع مایعات
- نوسانات هورمونی در دوران قاعدگی و بارداری
- افزایش سن
- گریه کردن طولانی مدت
- پرکاری تیروئید
- گل مژه
- عفونت چشمی
- غذای نامناسب
- استفاده از لنزهای چشمی نامناسب
- کونژنکتیویت
- دهیدراته یا کم آب شدن بدن
- مصرف زیاد نمک
- مصرف برخی داروهای خاص
- نگرانی و استرس زیاد
- پیری و کهولت سن
- فشار خون بالا
- آسیبهای محیطی
- عوامل ژنتیکی
- بیماریهای گوناگون
روشهای درمانی پف زیر چشم
به جز جراحی بلفاروپلاستی برای درمان پف زیر چشم، روشهای دیگری نیز وجود دارد که این روشها به شرح زیر هستند:
مزوتراپی
مزوتراپی یکی از روشهای برطرف کردن پف زیر چشم است که هنگام تجمع چربیهای اضافه در ناحیه زیر پلک و همچنین ایجاد چروکهای خفیف توسط پزشک تجویز میگردد. در این روش با استفاده از یک سوزن بسیار نازک و کوچک مواد مغذی به زیر پوست پلک تزریق میشود تا موجب تحلیل چربیهای اضافی شود. در روش مزوتراپی بیمار باید حداقل ۳ الی ۴ جلسه و در بازههای زمانی ۲ یا ۴ هفته یک بار به پزشک مراجعه نماید.
فرکانس رادیویی (RF)
فرکانس رادیویی یک روش غیرجراحی است که برای رفع پف زیر چشم و همچنین کاهش چین و چروکها مورد استفاده قرار میگیرد. در روش فرکانس رادیویی دستگاهی دستی که اپلیکاتور رادیوفرکوئنسی نام دارد جهت ارسال امواج انرژی روی پوست قرار داده میشود. این جریانهای الکتریکی موجب گرم شدن لایه داخلی پوست شده و با تحریک کلاژن پف زیر چشم برطرف میشود.
تزریق ژل
یکی دیگر از روشهای درمان پف زیر چشم، تزریق ژل است. انتخاب روش تزریق ژل مورد استفاده با توجه به مواردی مانند ساختار، رنگ، شکل و ضخامت پوست و همچنین میزان پف زیر چشم و نظر پزشک متفاوت خواهد بود.
کربوکسی تراپی
پزشک در این روش به جریان خونی که در محدوده زیر چشم وجود دارد، گاز دی اکسید کربن را تزریق میکند که این امر منجر به افزایش تولید اکسیژن و در نتیجه کاهش پف زیر چشم میشود. نتایج به دست آمده از کربوکسی تراپی دائمی نبوده و زیباجو باید هر ۶ الی ۹ ماه یک مرتبه نسبت به تمدید آن اقدام کند.
مراحل انجام عمل پف پلک پایین
به طور کلی پزشک برای عمل پف پلک پایین از دو روش استفاده میکند که در ادامه مراحل هر یک را نیز به طور کامل شرح خواهیم داد:
جراحی از طریق پوست
تکنیک جراحی پلک از طریق پوست بسیار کاربردی بوده که به آن زیرجلدی نیز گفته میشود و در آن جراح یک برش خارجی را زیر مژگان ایجاد میکند. این برش به فاصله ۱ الی ۲ میلیمتری زیر مژگان ایجاد میشود تا از طریق آن چربیهای اضافی خارج گردد.
از آنجایی که این برش روی ناحیه عضله حلقوی چشم زده میشود، در صورتی که در انسجام آن عضله مشکلی ایجاد گردد شکل چشم تغییر خواهد یافت. این نوع جراحی برای افراد سالمند و کسانی که دچار عضله حلقوی چشم و افتادگی پوست هستند بسیار مناسب است. اگر جراح برش را در محلی مناسب ایجاد نماید، جای زخم پس از بهبود به هیچ عنوان جلب توجه نمیکند.
جراحی از طریق ملتحمه
این نوع جراحی معمولاً توسط متخصصان جراحی پلک انجام میگردد، زیرا داشتن دانش کافی پیرامون ساختارهای ظریفی که در نزدیکی چشم هستند ضرورت دارد.
در این روش پزشک جراح از طریق ملتحمه یک برش داخلی را از درون پلک ایجاد خواهد کرد تا از طریق این برش به چربی دسترسی یابد و آن را جابجا و یا تخلیه کند. این روش برای بیماران جوان و کسانی که مقداری پوست اضافی روی ناحیه پلک پایین آنها مشاهده میشود مناسب است.
بیشتر بخوانید : بلفاروپلاستی بالای چشم
هزینههای مربوط به عمل پف زیر چشم
هزینههای مربوط به عمل پف زیر چشم یکی از سوالات پرتکرار افرادی است که قصد انجام این جراحی زیبایی را دارند. به طور کلی عوامل گوناگونی روی هزینههای این جراحی تاثیر میگذارند که شامل موارد زیر میشود.
- هزینههای پیش از عمل جراحی: زیباجو پیش از عمل باید آزمایشات گوناگونی را انجام دهد تا پزشک نسبت به سلامت کامل او اطمینان حاصل نماید. همچنین بعد از جراحی پزشک به منظور کاهش عوارض احتمالی عمل داروهایی را تجویز میکند که باید این هزینهها را در نظر بگیرید.
- شرایط کلینیک زیبایی: کلینیکهای معتبری که جراحی در آنها توسط تجهیزات مدرن و جراحان مطرح کشور انجام میگیرد، قطعاً هزینه بالاتری را نسبت به سایر کلینیکها دریافت خواهند کرد. موقعیت مکانی کلینیک نیز در هزینه نهایی تاثیرگذار خواهد بود.
- بیهوشی: با توجه به نوع تجهیزات و داروهای مورد استفاده برای بیهوشی بیمار، هزینه نهایی جراحی نیز ممکن است افزایش و یا کاهش یابد.
- تخصص جراح: برای این که بتوانید به چهره دلخواه خود برسید باید جراحی شما توسط یک پزشک باتجربه انجام گردد. معمولاً جراحان زبده و چیرهدست هزینه بیشتری را برای انجام عمل جراحی دریافت میکنند.
- بیمه: از آنجایی که عمل پلک به عنوان یک جراحی زیبایی به شمار میرود، بیمه تامین اجتماعی در کشور ما آن را پوشش نمیدهد. در صورتی که این جراحی با هدف بهبود و افزایش بینایی صورت بگیرد و پزشک نیز آن را تشخیص دهد، شما میتوانید مقداری از هزینهها را از بیمه تکمیلی دریافت کنید.
- عملهای ترکیبی: برخی از افراد مایل هستند که در هنگام جراحی بلفاروپلاستی عملهای دیگری همچون لیفت شقیقه را نیز انجام دهند که این امر سبب افزایش هزینهها خواهد شد.
مراقبتهای بعد از عمل پف زیر چشم
اگر چه عمل پف پلک پایین به صورت سرپایی انجام میشود، اما توجه به برخی مراقبتها و دستورالعملها بعد از عمل به منظور بهبودی سریع ضرورت دارد که این مراقبتها شامل موارد زیر میشود.
- استفاده کردن از کمپرس سرد به منظور کاهش تورم و کبودی
- بالا نگه داشتن سر در هنگام استراحت و خواب
- توجه به پاکیزگی چشمها و رعایت بهداشت
- استفاده کردن از قطرههای چشمی به منظور خیس نگه داشتن چشمها و حفظ رطوبت آنها
- تماشا نکردن تلویزیون
- اجتناب از مصرف لوازم آرایشی در بازه زمانی مشخص شده توسط پزشک
- مصرف به موقع داروهای تجویز شده
- استفاده نکردن از لنزهای تماسی حداقل به مدت ۷۲ ساعت پس از جراحی
- عدم انجام کارهای سنگین
بیشتر بخوانید : علت کوچک شدن چشم بعد از عمل بلفاروپلاستی
عوارض و خطرات احتمالی: آیا عمل ایمن است؟
عمل پف پلک پایین نیز مانند هر جراحی دیگری عوارضی را به دنبال دارد که البته بر اساس شواهد و نتایج، مهارت و تخصص پزشک رابطه مستقیمی با بروز این عوارض خواهد داشت. به طور کلی عمل پف پلک پایین ایمن است، اما در برخی موارد محدود ممکن است عوارضی را ایجاد کند که این عوارض شامل موارد زیر میشود.
- دوبینی یا تاری دید موقت
- بسته نشدن کامل پلکها
- تورم پلکها
- ایجاد جوشهای سفید رنگ و کوچک در اطراف پلک
- خونریزی شدید
بیشتر بخوانید : هزینه عمل بلفاروپلاستی
تجربیات بیماران: نظرات و بازخوردها از پف زیر چشم
تجربیات و نظرات بیمارانی که عمل پف زیر چشم را انجام دادهاند، به شما کمک خواهد کرد تا با توجه به شرایط خود تصمیمی عاقلانه بگیرید. طبق شواهد موجود نظرات متفاوتی در مورد این جراحی وجود دارد، اما درصد کثیری از زیباجویان رضایت خود را از انجام این عمل ابراز کردهاند. اگر در هنگام پرس و جو از دوستان و یا گشت و گذار در فضای مجازی نظرات منفی را نیز مشاهده میکنید، این موضوع صرفاً به معنای عدم موفقیت جراحی نبوده و ممکن است به علت شرایط خاص بیماران و یا انتظارات غیرواقعی آنان از عمل باشد.
بیشتر بخوانید : بهترین جراح پلک در تهران
تاثیرات روانی و اجتماعی پف پایین چشم
از آنجایی که پف زیر چشم روی چهره تاثیر میگذارد، ممکن است برای آقایان و بانوان آزاردهنده باشد. پف پلک پایین حتی میتواند سبب کاهش اعتماد به نفس افراد برای حضور در جمع دوستان و جامعه شود. با توجه به تاثیرات منفی روانی و اجتماعی پف زیر چشم بهتر است نسبت در وهله اول پزشکی حاذق را انتخاب کنید و سپس با توجه به نظر و تشخیص پزشک عمل جراحی بلفاروپلاستی را انجام دهید.