علم به قدری پیشرفت کرده است که هیچ نقصی را نمیپذیرد بنابراین راهکارهای زیادی برای بازگرداندن زیبایی و سلامتی از دست رفته وجود دارد. شکل و فرم سینهها تاثیر زیادی در زیبایی و طبیعی جلوه دادن اندام خانمها دارد. پروتز سینه یا ایمپلنت سینه راهی برای بزرگ کردن سینهها بوده که به دلایل مختلفی انجام میشود که ظاهری طبیعی و زیبا به وجود آورده و در بانوان انجام میشود. در ادامه بیشتر خواهیم دانست که پروتز سینه چیست.
پروتز سینه چیست؟
پروتز سینه نوعی کاشت ایمپلنت بوده که پشت ماهیچههای قفسه سینه یا در پشت بافت پستان قرار میگیرند. ایمپلنتها دارای پوسته نرم و از جنس سیلیکون انعطاف پذیر بوده که با نمک یا ژل پر میشوند. در عمل زیبایی پستان و سینه، هدف جراح ایجاد تغییرات مطلوب در شکل و سایز سینهها است. پس از انجام پروتز، سینهها حالتی طبیعی پیدا کرده و ظاهری نرمال به فرد میبخشند.
نحوه جراحی پروتز سینه
پروتز سینه جزو روشهای جراحی زیبایی سینه (ماموپلاستی) در حوزه پلاستیک محسوب میشود که در بانوان قابل انجام است. پروتز بخشی از فرایند بازسازی سینهها بوده که میتواند هر دو سینه به طور همزمان یا جداگانه و حتی فقط در یکی از سینهها انجام شود. عمل پروتز سینه در اتاق عمل بیمارستان توسط جراح پروتز سینه با بیهوشی عمومی انجام میشود که بین 45 دقیقه تا دو ساعت طول میکشد.
برای جراحی برشهایی ایجاد میشود تا بتوان پروتز را وارد سینه کرد. محل برش عبارتند از:
- دور هاله
- چین زیر سینه
- زیر بغل
- داخل ناف (با استفاده از عمل آندوسکوپی)
اصولا هرچقدر پروتز در لایههای عمیقتر پوست قرار گیرد نتیجه طبیعیتر بوده و عوارض ناشی از کاشت پروتز تا حد قابل توجهی کاهش مییابد. درباره سایز و شکل پروتز سینه از قبل توسط بیمار و پزشک انتخاب و تصمیمگیری خواهد شد که نیاز به انجام سونوگرافی، ماموگرافی و بررسیهای اولیه است که انواع مدل پروتز سینه با توجه به شکل و ظاهر و جنس انتخاب خواهد شد.
انواع جنس پروتز سینه چیست؟
پروتزهای سینه از نظر مدل با یکدیگر تفاوتهایی دارند که ناشی از تفاوت در جنس و مواد تشکیل دهنده ایمپلنت است. ایمپلنتهای مورد استفاده عبارتند از:
پروتز سینه آب نمکی
پروتز سینه آب نمکی که به آن پروتز سینه سالین نیز گفته میشود که با آب نمک استریل شده پر میشوند. برای این کار ابتدا پروتز به صورت خالی در جای مناسب قرار داده شده سپس با آب نمک استریل شده پر میشود که میزان آن قابل تنظیم است. نوعی از ایمپلنتهای آب نمکی وجود دارد که داخل آن ساختار ویژهای وجود داشته تا بافت نرم و منعطفتری ایجاد کند بنابراین باعث میشود بهتر از پروتزهای آب نمکی معمولی شکل خود را حفظ کند.
پروتزهای آب نمکی برای بانوان 18 سال به بالا قابل کاشت بوده که نیاز به برش کوچک داشته که اندازه آن قابل تنظیم است. اگر بیمار تقاضای پروتز سفت و گرد داشته باشد، درون آن بیشتر پر میشود. محتوای پروتزهای سالین در صورت پاره شدن به راحتی جذب بدن میشود.
پروتز سینه سیلیکونی
نوع دیگر پروتز سینه چیست؟ پروتز سینه سیلیکونی یکی دیگر از انواع پروتزها بوده که با مادهای نرم و با بافتی شبیه به چربی انسانی به نام سیلیکون پر میشود. پروتزهای سیلیکونی شکلهای مختلفی داشته که در درجه سختیهای متفاوت موجود است. ایمپلنتهای سیلیکونی از قبل به صورت آماده هستند که با ایجاد برش در سینه جایگذاری میشوند.
پروتز سینه سیلیکونی بافت سبکی داشته که طبیعیتر جلوه کرده و قابل پسندتر هستند. کاشت چنین پروتزهایی برای برای بانوان 22 سال به بالا انجام میشود که نیاز به معاینه سالیانه داشته و جهت بررسی پارگی احتمالی در هر بار معاینه، MRI انجام میشود.
پروتز سینه ثابت
پروتزهای سینه از نوع ثابت با ژل سیلیکون پر شدهاند اما تراکم سیلیکونها در آن بالا بوده به همین دلیل از پروتزهای سیلیکونی سفتتر هستند. پروتزهای ثابت شکل و اندازههای مختلفی داشته که برای طبیعی دیده شدن عموما در قسمت پایین سفتتر بوده و در قسمتهای بالاتر نازک هستند. پروتز سینه ثابت دائمی بوده که در صورت پاره شدن، شکل خود را از دست نمیدهد. برای کاشت پروتزهای ثابت، باید برش بزرگتری نسبت به پروتزهای سیلیکونی و آب نمکی ایجاد شود. به پروتز سینه ثابت، پروتز کامپوزیتی نیز گفته میشود.
انواع مدل پروتز سینه چیست؟
پروتزها از هر جنسی که باشند در دو شکل مختلف وجود دارند. شکلهای پایه پروتز سینه عبارتند از:
- پروتز سینه گرد: پروتز سینه گرد یا راند در واقع قدیمیترین شکل پروتز بوده که به سینهها فرمی گرد و برجسته میدهد که این برجستگی در قسمت بالا بیشتر به چشم میآید.
- پروتز سینه اشکی: پروتزهای اشکی شکل یا آناتومیک برای کسانی که خواهان فرمی طبیعی هستند مناسب است. قسمت پایین پروتزهای اشکی برجستگی بیشتری نسبت به قسمتهای بالایی دارد.
کدام یک از انواع پروتز سینه بهتر است؟
دانستیم شکل و مدل پروتز سینه چیست و چگونه است. انتخاب بهترین مدل و جنس بستگی به وضعیت شخص و نظر جراح متخصص دارد. قبل از انجام کاشت، بیمار و جراح پروتز سینه با یکدیگر گفتگو کرده تا پزشک از خواستههای بیمار اطلاع یابد و بیمار نیز متقابلا درباره چرایی بهتر بودن یک مدل و جنس نسبت به سایر اطلاعات لازم را کسب خواهد کرد؛ در نهایت بهترین نوع آن انتخاب خواهد شد
دلایل انجام پروتز سینه چیست؟
سینه بانوان از انواع بافتهای چربی، فیبری و غدهای تشکیل شده است که ظاهری برجسته به وجود میآورد. برجسته بودن سینهها باعث ایجاد زیبایی بیشتر در بانوان شده و باعث جلوه بهتر لباسها روی تن میشود. سینهها به طور طبیعی هم اندازه و متقارن هستند اما ممکن است چنین نبوده و هرکدام از سینهها با یکدیگر اختلاف فاحشی داشته باشند. گاه به دلایل مختلف مانند بارداری، کاهش وزن، یائسگی، ژنتیک و … سینهها به مرور زمان کم حجم میشوند. سرطان سینه دلیل دیگری است که جراحان در آن مجبور به تخلیه بافت سینه هستند.
همیشه هم انجام عمل پروتز سینه به دلایل پزشکی انجام نمیشود بلکه تصمیمهای شخصی نیز دخیل بوده که باعث میشوند فرد برای بزرگتر و برجستهتر جلوه دادن سینهها از روشهای جراحی کمک بگیرد. افرادی که لگنی پهن و سینههایی کوچک دارند یکی از عمدهترین داوطلبان کاشت پروتز بوده تا تناسب را به اعضا بدن خود بازگردانند.
دکتر علی کربلایی خانی
دکتر کربلایی خانی با بیش از 20 سال تجربه در زمینه جراحی پلاستیک و زیبایی، یکی از برجسته ترین و باتجربه ترین جراحان پلاستیک در ایران هستند. ایشان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و عضو جامعه جراحان ایران و انجمن جراحان و ترمیمی و دست ایران هستند.
دکتر کربلایی خانی در زمینه های زیر تخصص دارند:
- جراحی پلاستیک و زیبایی بینی
- جراحی پلاستیک و زیبایی سینه
- جراحی پلاستیک و زیبایی شکم
- پیکر تراشی
- جراحی ترمیمی دست و اعصاب محیطی
دکتر کربلایی خانی با استفاده از جدیدترین تکنیک های جراحی و تجهیزات پیشرفته، نتایجی طبیعی و ماندگار را برای بیماران خود به ارمغان می آورند. ایشان همواره در تلاشند تا با ارائه خدمات با کیفیت و رضایتمندی بیماران، به یکی از بهترین جراحان پلاستیک در ایران تبدیل شوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت، با شماره02188192610،02188192611،09123211699 تماس بگیرید.