جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
درمان ژنیکوماستی با دارو یا جراحی

درمان ژنیکوماستی با دارو یا جراحی

سینه‌های بزرگ در مردان یکی از دلایلی است که آقایان به دنبال راه درمان آن هستند. امروزه روش‌های مختلفی برای درمان ژنیکوماستی که به شرایط و عوامل مختلفی، پزشک متخصص یکی از آنها را انتخاب می‌کند. از رایج‌ترین روش‌های درمان این عارضه جراحی یا دارو است که هر کدام در شرایط خاصی به کار گرفته می‌شوند. ما در این مقاله سعی کرده‌ایم که شما را با پدیده بزرگ شدن سینه در مردان و بهترین روش درمان آن آشنا کنیم.

آیا ژنیکوماستی قابل درمان است؟

برای درمان در ابتدا باید علت بروز علائم در بیمار مشخص شود. در این بین شدت بیماری و حجم بزرگ شدن سینه‌ها به طور قطع تاثیر مستقیمی روی انتخاب روش درمان این عارضه دارد. براین اساس پزشکان براساس شرایط بیمار، اقدام به درجه‌بندی بیماری می‌کنند. گرید 1 مربوط به بیماران با ژنیکوماستی خفیف است که در این رابطه تجویز دارو بسیار کمک کننده است. اما در شدت‌های بالاتر یعنی گرید‌های 2 تا 4، باید از روش‌های موثرتری برای درمان عارضه بزرگ شدن سینه بیش از حالت طبیعی استفاده کرد.

البته پزشکان پیش از انتخاب روش مناسب برای درمان، علاوه بر شدت عارضه و حجم سینه، علائم و سابقه مصرف داروهای مختلف توسط بیمار را مورد ارزیابی قرار می‌دهند تا بهترین روش درمانی را تشخیص دهند.

روش‌های درمان برای کوچک کردن سینه در مردان

روش‌های درمان برای کوچک کردن سینه در مردان

بزرگ شدن غیرطبیعی بافت پستان یک حالت بالقوه جدی است و روش درمان آن بستگی به میزان و نوع آن و همچنین تأثیر آن بر زندگی روزمره فرد دارد. درمان عموما با دو روش اصلی رایج جراحی یا درمان دارویی انجام می‌گیرد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

درمان با دارو

درمان ژنیکوماستی با دارو

در برخی موارد، ممکن است درمان دارویی برای کاهش اندازه پستان‌ها در آقایان مورد استفاده قرار گیرد. اغلب درمان دارویی در مراحل بیماری اولیه رشد سینه‌ها و ناشی از اختلال هورمونی روی بیمار تاثیرگذار است. این روش درمانی معمولا شامل مصرف داروهای هورمونی مثل استروژن و پروژسترون است که به طور موثر باعث کاهش حجم پستان در مردان می‌شوند. با این حال، این روش ممکن است نتیجه قابل قبولی در موارد شدید ژنیکوماستی نداشته باشد و به‌ طور عمومی برای موارد خفیف‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد. از داروهای موثر در درمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد که توسط پزشک متخصص تجویز می‌شود.

  • کلومیفن: کلومیفن یک داروی ضد استروژنی است که بیمار با مصرف آن به مدت 6 ماه می‌تواند تاثیرات مثبت این دارو در درمان این عارضه را مشاهده کند.
  • تاموکسیفن و رالوکسیفن: تاموکسیفن و رالوکسیفن نیز هر دو جزو داروهایی هستند که جهت متعادل‌سازی سطح استروژن در بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند. این داروها می‌توانند در کاهش ژنیکوماستی موثر عمل کنند اما نمی‌تواند این عارضه را به طور کامل از بین ببرند. این داروها اغلب برای درمان ژنیکوماستی شدید یا دردناک تجویز می‌شوند.

البته اگر درمان دارویی نتواند روند این عارضه را بهتر کند یا بیمار به مدت طولانی با این مشکل روبرو شده است، پزشک متخصص روش عمل را به افراد پیشنهاد می‌دهد.

درمان ژنیکوماستی با جراحی

درمان ژنیکوماستی با جراحی

جراحی برای درمان ژنیکوماستی معمولا در صورتی انجام می‌شود که حجم و اندازه بزرگ شدن پستان به حدی باشد که تاثیر قابل ملاحظه‌ای روی راحتی یا عملکرد روزمره فرد داشته باشد. روش‌های جراحی شامل برش و برداشتن بافت اضافی پستان (ماستکتومی)، لیپوساکشن (جذب چربی از مناطق دیگر بدن و تزریق آن به پستان) و همچنین انواع لیفتینگ (جراحی برای بالا بردن و تنگ کردن پوست پستان) است. نوع و مدت زمان جراحی بستگی به میزان بزرگی پستان و سایر عوامل فردی دارد. جراحی ممکن است با عوارض و مشکلات مربوط به عمل جراحی همراه باشد، اما اخیرا تحقیقات نشان داده است که سطح بالایی از بیماران از جراحی رضایت دارند. بنابراین چنانچه قصد انجام این عمل جراحی را دارید، مشورت با یک جراح پلاستیک و ترمیمی مانند دکتر علی کربلایی خانی پیش از تصمیم‌گیری نهایی الزامی است.

بهترین روش درمان ژنیکوماستی

بهترین روش درمان ژنیکوماستی کدام است؟

بهترین روش درمان به علت آن بستگی دارد. اگر بیماری به دلیل تغییرات هورمونی رخ دهد، ممکن است داروهای هورمونی موثر باشند. داروهای هورمونی مختلفی برای درمان عارضه بزرگ شدن سینه در مردان وجود دارند، از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آنتی آندروژن‌ها: آنتی آندروژن‌ها به کاهش سطح هورمون‌های مردانه کمک می‌کنند.
  • استروژن‌ها: استروژن‌ها به افزایش سطح هورمون‌های زنانه کمک می‌کنند.

اگر ژنیکو به دلیل مصرف دارو رخ دهد، ممکن است پزشک دارو را قطع یا جایگزین کند. اگر این بیماری به دلیل یک بیماری پزشکی رخ دهد، درمان آن بیماری مانند تیروئید، سرطان بیضه، سرطان ریه، بیماری کبد و کلیه و غیره ممکن است باعث از بین رفتن ژنیکوماستی شود.

البته در برخی موارد، ممکن است جراحی برای برداشتن بافت پستان لازم باشد. جراحی معمولا برای ژنیکوماستی های بزرگ و دردناک انجام می‌شود. این جراحی یک عمل سرپایی است که تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود. در این عمل، جراح یک برش در زیر سینه ایجاد می‌کند و بافت اضافی پستان را برداشته و چربی اضافی را تخلیه می‌کند. درد و ناراحتی بعد از عمل ژنیکوماستی معمولا خفیف است و با داروهای مسکن قابل کنترل است. بهبودی کامل از جراحی معمولا چند هفته طول می‌کشد.

در نهایت، تصمیم‌گیری در مورد اینکه کدام روش درمان برای شما مناسب است، به عهده پزشک و بیمار است. پزشک با ارزیابی علت ژنیکوماستی و شرایط بیمار، همواره بهترین روش درمان را توصیه می‌کند.

بنر اینستاگرام ژنیکوماستی دکتر کربلایی

جمع‌بندی

در انتهای این مقاله باید بدانید که اگر علت بیماری ، گاهی مربوط به عوامل فیزیولوژیک مانند دوران بلوغ و هورمون‌های بدو تولد در نوزادان است که نیاز به هیچ درمانی ندارد و خود به خود درمان می‌شود. اما اگر علت ژنیکوماستی عوامل پاتوفیزیولوژیک باشد باید به سراغ دروش درمان دارویی یا جراحی بروید. پیشنهاد ما این است که قبل از مصرف داروها به صورت خودسرانه با پزشک متخصص غدد مشورت کنید تا ابتدا دلیل این عارضه مشخص شود سپس برای درمان ژنیکوماستی از روش‌های رایج و موثر زیر نظر پزشک دارای مهارت و تخصص در این زمینه استفاده شود.

دکتر علی کربلایی خانی در دو کلینیک تهران و کرج فعالیت کرده که مراجعه کنندگان می‌توانند با دریافت وقت از حضور وی بهره‌مند شده و با خیالی آسوده سینه‌های خود را برای بازسازی و ایجاد زیبایی بیشتر به دستان معجزه‌گر وی بسپارند.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *