مراقبت بعد از پروتز سینه

هر آنچه که باید راجع به مراقبت بعد از پروتز سینه بدانید !

سینه یکی از زیبایی‌های طبیعی موجود در بدن بانوان است که به طور طبیعی برجسته است. برجستگی سینه‌ها باعث تفاوت میان زن و مرد می‌شود و اعتماد به نفس خانم‌ها را افزایش می‌دهد. گاهی سینه‌ها به طور طبیعی کوچک بوده که با عمل می‌توان آن‌ها را بزرگ کرد. حتی عوامل مختلفی هستند که در کوچک و آویزان شدن سینه‌ها تاثیر دارند و یا ممکن است بافت درونی سینه کاملا تخلیه شود که برای برگرداندن زیبایی و پوشاندن نقص، عمل جراحی پروتز انجام می‌شود. مراقبت بعد از پروتز سینه بسیار مهم است که باید جدی گرفته شود.

پروتز سینه چیست؟

در مجموع سینه‌های بانوان باید یک اندازه و برجسته باشند تا اندام آن‌ها زیباتر به نظر رسد و همه چیز طبیعی جلوه کند. نامتقارن بودن سینه‌ها، تخلیه یک یا هر دو سینه، شل و آویزان بودن سینه‌ها یا حتی کوچک‌تر از حد معمول بودن از دلایلی هستند که بانوان را به فکر کاشت سینه می‌اندازند. جنس پروتز سینه آب نمک (سالین) یا سیلیکون باشد که در دو مدل گرد و قطره اشک وجود دارند.

کاشت سینه به کمک پروتز انجام می‌شود که نوعی ایمپلنت به شکل سینه طبیعی بوده که درون بافت ماهیچه جایگذاری می‌شود. پروتز سینه برجستگی را به قفسه سینه بازگردانده و باعث خوب ماندن لباس‌ها بر روی تن، بهتر شدن کیفیت ظاهری، بهبود روابط جنسی، افزایش اعتماد به نفس بانوان و … می‌شود. قرار دادن پروتز نیاز به ایجاد برش در اطراف سینه داشته تا بتوان پروتز را درون سینه‌ها قرار داد. جراحی پروتز سینه بین 45 تا 2 ساعت طول می‌کشد که پس از آن در بیمارستان و خانه باید نکاتی را رعایت کرد تا زودتر بهبودی حاصل شود.‌

دوران نقاهت بعد از پروتز سینه چقدر طول می‌کشد؟

دوران نقاهت بعد از پروتز سینه
بیمار پس از عمل با صلاحدید پزشک همان روز مرخص می‌شود یا اینکه ممکن است نیاز به بستری موقتی در بیمارستان داشته باشد. طی 72 ساعت اول احتمال لخته شدن خون بالا است به همین دلیل توصیه می‌شود پس از اتمام عمل بیمار نشسته و شروع به راه رفتن آهسته نماید. حرکت دادن بازوها و انجام کارهای سنگین مانند رانندگی، جارو برقی کشیدن، برداشتن بار سنگین و … بین دو تا چهار هفته ممنوع است.

هفته‌های اول بهتر است بیمار همراه داشته باشد تا در نشستن، بلند شدن، خوابیدن و حتی کارهایی مانند حمام کردن و … به او کمک کند. به طور کلی تقریبا شش هفته اول نیاز به اعمال مراقبت بعد از پروتز سینه بوده که پس از آن بیمار کم کم به زندگی عادی برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: پروتز سینه سايز 85 | یک انتخاب مناسب برای زنان با سینه‌های کوچک!

مراقبت بعد از پروتز سینه چگونه است؟

مراقبت بعد از پروتز سینه چگونه است
مواردی وجود دارند که پس از عمل پروتز سینه باید جدی گرفته شوند زیرا بخشی از بدن بیمار برش خورده و اکنون نیازمند جوش خوردن است. همچنین جسمی خارجی در بدن قرار گرفته که نیاز به زمان دارد تا بتواند توسط بدن پذیرش شده و جا خوش کند. مراقبت‌های پس از پروتز سینه عبارتند از:

خوابیدن به پشت

اولین نکته مهم در مراقبت بعد از پروتز سینه، رعایت طرز خوابیدن است. برای جلوگیری از اعمال فشار به سینه‌ها بیمار باید به پشت و به صورت طاق باز بخوابد که کمر با زمین برخورد دارد. برای اینکه جریان گردش خون در سینه‌ها بیشتر شود بهتر است از بالش گوه‌ای استفاده شود. بالش‌های گوه‌ای به شکل مثلث بوده که شیبدار ساخته شده‌اند که سر و بالاتنه را در زاویه 30 تا 45 درجه قرار می‌دهند تا درد و ورم به حداقل برسد.

در هفته اول بیمار به هیچ عنوان نباید به پهلو بخوابد. خوابیدن به پهلو باعث آویزان شدن سینه‌ها به یک سمت بدن شده که دردناک بوده و مانع از کوتاه شدن زمان بهبودی می‌شود. از هفته‌های دوم و سوم به بعد، بیمار با صلاحدید پزشک می‌تواند به پهلو بخوابد اما باید از سوتین مخصوص استفاده کند تا به پروتزها فشار وارد نشود.

استفاده از گن مخصوص و سوتین ویژه

سوتین‌های پروتز سینه طوری ساخته شده‌اند که از جلو باز و بسته می‌شوند و فاقد فنر هستند. چنین سوتین‌هایی پروتز را در جای ثابت خود تثبیت کرده و اجازه تکان خوردن بیش از حد را نمی‌دهند. عموما سوتین را می‌بایست 6 تا 8 هفته پس از ایمپلنت سینه استفاده کرد. گن‌های مخصوصی وجود دارد که بیمار می‌بایست در تمام طول شبانه روز از آن استفاده کند. هدف از پوشیدن گن، جلوگیری از لخته شدن خون در بدن و به وجود آمدن واریس است.

خشک نگه داشتن ناحیه بخیه

پروتزها از طریق برشی که در بدن ایجاد شده‌اند در محل خود جایگذاری می‌شوند. برش‌ها بخیه زده می‌شوند که ناحیه بخیه زده شده باید تمیز و خشک نگه داشته شود. با جذب بخیه‌ها می‌توان از روغن‌ها و کرم برای رفع جای اسکار استفاده کرد و ناحیه را ماساژ داد تا جریان خون‌رسانی افزایش یابد که منجر به تسریع روند ترمیم می‌شود.

استفاده منظم از داروها

داروهایی وجود دارند که باید پس از کاشت سینه مصرف شوند. هدف از مصرف چنین داروهایی کاهش درد و احتمال عفونت است. هفته‌های اول میزان داروهای مسکن زیاد است اما به تدریج از هفته دوم مقدار داروها کمتر شده و حتی ممکن است کاملا قطع شود.

استفاده از کمپرس سرد

در مراقبت بعد از پروتز سینه می‌توان از کمپرس سرد برای التیام درد و ورم استفاده کرد. کمپرس سرد می‌بایست کوتاه مدت روی بافت سینه قرار گیرد زیرا در غیر این صورت باعث تشدید درد و ناراحتی خواهد شد.

داشتن رژیم غذایی مناسب

داشتن رژیم غذایی مناسب
در دوران نقاهت برای مراقبت بعد از پروتز سینه باید از رژیم غذایی مقوی استفاده کرد. بهتر است از خوراکی‌ها و مواد غذایی تازه استفاده شود تا بدن با جذب املاح و تامین ویتامین‌های لازم، فرایند بهبودی را تسریع بخشد. بهترین نوع غذا برای مصرف، غذاهای سرشار از پروتئین بوده که باعث افزایش متابولیسم بدن و کمک به کاهش چربی مضر می‌شود.

استفاده از نمک و ادویجات نیز باید به حداقل برسد زیرا تورم بدن را بیشتر می‌کنند. میوه و سبزیجات تازه برای بیمار بسیار مفید هستند. نوشیدن مایعات غیر کافئینی نیز برای بیمار مفید بوده که ورم را کاهش می‌دهد.

حمام کردن

حمام کردن یکی از ضرورت‌هاست که هر بانویی به آن احتیاج پیدا می‌کند. معمولا باند پانسمان از روز دوم (پس از 48 ساعت) به بعد باز می‌شود اما چسب و بخیه‌ها نباید دستکاری شوند. بهتر است حین حمام کردن از سر دوش با آب ولرم کمک گرفته تا بیمار مجبور به بالا بردن بازوها نشود. در صوت امکان فرد دیگری سر بیمار را بشوید تا فشار و درد کمتری احساس شود.‌

خودداری از رابطه جنسی

قرار دادن پروتز باعث جذاب شدن اندام بانوان می‌شود اما باید تا حدود سه ماه از رابطه جنسی خودداری شود. رابطه جنسی به سینه‌ها فشار آورده و آن‌ها را تحریک می‌کند که باعث درد، التهاب، ورم و قرمزی سینه‌ها می‌شود.

هدف از انجام مراقبت‌های بعد از پروتز سینه، جلوگیری یا به حداقل رساندن عوارضی مانند سرگیجه، خونریزی، تورم، التهاب، پارگی و نشت، دفرمگی، انقباض کپسولی، درد، خونریزی و سروما است. مراقبت‌ها در هفته اول سخت و بسیار جدی هستند اما از هفته دوم به بعد حال بیمار رو به بهبودی گذاشته که راحت‌تر می‌شوند.

کلام آخر

هدف از انجام مراقبت‌های بعد از پروتز سینه، جلوگیری یا به حداقل رساندن عوارضی مانند سرگیجه، خونریزی، تورم، التهاب، پارگی و نشت، دفرمگی، انقباض کپسولی، درد، خونریزی و سروما است. مراقبت‌ها در هفته اول سخت و بسیار جدی هستند اما از هفته دوم به بعد حال بیمار رو به بهبودی گذاشته که راحت‌تر می‌شوند.

دکتر علی کربلایی خانی بهترین و باتجربه‌ترین جراح پلاستیک و زیبایی بوده که بسیاری از بانوان برای پروتز‌گذاری به وی مراجعه می‌کنند. دکتر کربلایی خانی از همان ابتدا در کنار بیماران بوده و نکات مراقبتی پس از پروتز سینه را یادآور خواهد شد تا هرچه زودتر دوره نقاهت طی شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت از طریق لینک تماس با کلینیک اقدام نمایید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *