تومور گلوموس از بیماریهایی هست که از زمان شروع بیماری و علایم تا زمان تشخیص و شروع درمان و عمل جراحی گاه تا ۲۰سال طول کشیده است
بیشترین و شایعترین محل تومور گلوموس در بستر ناخن می باشد ولی می تواند در جاهای مختلف مانند گوش و مناطقی غیر از بستر ناخن هم مشاهده شود این تومور اکثر مواقع بصورت نقطه تغییر رنگ خاکستری در بستر ناخن انگشتان دست و گاه انگشتان پا مشاهده می شود و در نواحی خارج از بستر ناخن هم مشاهده می شود.
محل تومورگلوموس قبل از عمل
در ويديوي زير شرح حال یکی از کسانیکه که مدت طولانی این تومور را داشتند مشاهده می فرمایید.
فردی که مدت طولانی تومورگلوموس داشته و جراحی کرده
تمامی مراحل جراحی تومورگلوموس
جراحی تومورگلوموس در چند مرحله کوتاه و سریع انجام می شود.
این عمل جراحی با بی حسی موضعی انجام می شود و حین عمل به بیمار آرامبخش تجویز می شود. بعد از ضد عفونی محل عمل جراحی شروع می شود که اولین مرحله برداشتن ناخن و یا صفحه ناخن هست که می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید:
شناسایی محل تومور
بعد از مرحله فوق باید محل تومور شناسایی شود که تجربه و تبحر زیادی لازم است. دکتر کربلایی خانی تجربه ۲۵ساله در جراحی تومور گلوموس دارند. که پس از مشخص شدن محل تومور با برش طولی و با حداقل صدمه تومور و قطعات کوچکتر با دقت زیاد برداشته می شوند تا مانع عود بیماری شوند.
تومور خارج شده از بستر ناخن به كوچک بودن تومور خارج شده توجه فرمایید. (تصویر پایین)
ارسال تومور به پاتوبیولوژی
تومور برداشته شده به آزمایشگاه پاتوبیولوژی فرستاده می شود تا تشخیص تومورگلوموس قطعی شود.
پس از خارج کردن تومور گلوموس بستر ناخن توسط نخ قابل جذب ظریف ترمیم می شود.
پس از ترمیم کامل بستر ناخن اقدام به جایگذاری صفحه ناخن یا Nail plateمیشود و با نخ نایلون فیکس می شود و در نهایت پانسمان صورت می گیرد.
فیکس کردن مجدد ناخن
اتمام و تکمیل جراحی تومورگلوموس و فیکس شدن مجدد صفحه ناخن جهت کمک به رشد ناخن بعدی و اینکه با این اقدام احتمال بدشکلی ناخن خارج شده بعدی به میزان زیادی کاهش می یابد