جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
انواع پروتز سینه

انواع پروتز سینه | مزایا و معایب انواع پروتز سینه

پروتز راهی برای بازگرداندن زیبایی به سینه‌ها است. سینه‌های بانوان به طور طبیعی متقارن و قرینه است اما بنا به دلایل مختلف می‌تواند چنین نبوده و نقص‌هایی داشته باشد. پروتز نوعی ایمپلنت بوده که در بافت ماهیچه‌های سینه جاسازی می‌شود تا برجستگی ایجاد شود. انواع پروتز سینه وجود دارد که به ایجاد اندام و ظاهر طبیعی کمک می‌کند و باعث می‌شوند فرد اعتماد به نفس داشته باشد.

انواع پروتز سینه

بانوان به طور خدادادی دارای سینه‌هایی برجسته هستند. گاه به دلیل بیماری‌هایی مانند سرطان سینه، جراحان مجبور به تخلیه بافت سینه خواهند بود. عواملی مانند کاهش وزن، یائسگی، بارداری و … باعث می‌شود سینه‌ها در گذر زمان کم حجم شوند و یا از همان اول به طور ژنتیکی بسیار کوچک باشند. حتی ممکن است سینه‌ها نامتقارن بوده که ظاهر نامطلوبی به وجود می‌آورند. پروتز باعث حفظ تقارن سایز سینه‌ها شده و افزایش حجم سینه را به دنبال دارد.

از آنجایی که پروتزگذاری در سینه‌ها به دلایل مختلف زیبایی و پزشکی انجام می‌شود، مدل‌های مختلفی از پروتز وجود دارد که توسط جراح سینه در بافت داخلی سینه‌ها جایگذاری می‌شود. جراحی پروتز سینه روشی رایج برای بازسازی سینه‌ها بوده که روز به روز بر طرفداران آن افزوده می‌شود. کاشت انواع پروتز سینه در جنس و مدل‌های مختلف انجام می‌شود.

انواع پروتز سینه از نظر مدل

انواع پروتز سینه از نظر مدل
پروتزهای سینه در مدل‌های مختلفی ساخته شده‌اند. انتخاب مدل می‌تواند سلیقه‌ای باشد یا اینکه پزشک معالج بااتوجه به شرایط بیمار در این مورد تصمیم بگیرد. انواع پروتز سینه از نظر مدل عبارتند از:

پروتز سینه گرد

پروتز سینه گرد که به آن پروتز سینه راند نیز گفته می‌شود فرمی دایره‌ای شکل داشته که باعث ایجاد برجستگی در سینه‌ها می‌شود. پروتزهای گرد طوری ساخته شده‌اند که برجستگی را در قسمت بالای سینه بیشتر می‌کنند در نتیجه برای افرادی که خواهان سینه‌هایی برجسته‌تر از حد نرمال هستند مناسب است. برای افرادی که خواهان جراحی اصلاحی بوده یا دارای سینه‌‌هایی با پوشش بافت نرم خوب و شکل اولیه بی نقص هستند نیز مدل گرد مناسب است.

پروتز سینه اشکی

یکی دیگر از انواع پروتز سینه به شکل قطره اشک بوده که به آن پروتز سینه آناتومیک نیز گفته می‌شود. پروتزهای اشکی یا آناتومیک فرمی طبیعی به وجود آورده که قسمت پایینی آن برجستگی بیشتری نسبت به قسمت‌های بالایی دارد. افرادی که پوشش بافت نرم آن‌ها خیلی کم است یا به هر دلیل دچار افتادگی سینه و یا سینه‌های نامتقارن شده‌اند کاندیدای مناسبی برای داشتن پروتز اشکی شکل هستند.

بیشتر بخوانید : پروتز سینه چیست؟ | بررسی جامع انواع شکل های رایج آن

انواع پروتز سینه از نظر جنس

انواع پروتز سینه از نظر جنس
پروتزهای سینه از نظر جنس با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند که عبارتند از:

پروتز سینه سیلیکونی

سیلیکون یکی از انواع پروتز سینه بوده که به دلیل شباهت زیاد به بافت طبیعی سینه به شدت مورد توجه قرار گرفته است. پروتز سینه سیلیکونی توسط ژل غلیظ و چسبناک سیلیکون پر شده‌اند که بافت داخلی نرم دارند. سیلیکون ماده‌ای است که در بدن انسان‌ها وجود دارد در نتیجه پروتزهای سیلیکونی سازگاری زیادی با سینه بانوان دارند.

پروتز سینه سلیکونی ظاهری طبیعی به وجود آورده و در برابر دما و رطوبت بدن مقاومت بالایی دارند. پروتز سینه سیلیکونی در دو مدل اشکی و گرد ساخته شده است که مدل قطره اشکی ظاهر طبیعی‌تری ایجاد می‌کند.  پروتزهای سیلیکونی برای بانوان 22 سال به بالا قابل کاشت است.

پروتز سینه ثابت

یکی دیگر از انواع پروتز سینه، ثابت نام دارد. در واقع پروتزهای ثابت، نوع دیگر از پروتزهای سیلیکونی بوده که تراکم سیلیکون در آن بالاتر است در نتیجه نسبت به پروتزهای سیلیکونی، سفت‌تر هستند از این رو گاهی به آن پروتز سینه کامپوزیتی گفته می‌شود.

پروتز سینه سالینی

پروتز سینه سالینی دارای بافت سیلیکونی بوده که درون آن با آب نمک استریل پر شده است. پروتزهای سالینی ممکن است از قبل با آب نمک پر شده باشند یا اینکه پس از قرارگیری در درون بافت ماهیچه، پر شوند. نوع جدیدی از پروتز سینه آب نمکی وجود دارد که ایمپلنت‌های نمکی بافلد نامیده می‌شوند. ایمپلنت‌های نمکی بافلد طوری لایه بندی شده‌اند که آب نمک در درون آن در محفظه‌های جداگانه پر شده است در نتیجه به دلیل جریان آب در مسیرهای مختلف، احتمال به وجود آمدن موج در ایمپلنت کاهش می‌یابد.

پروتز سینه سالینی به دو شکل گرد و قطره اشکی وجود دارد. مدل گرد پروتز سینه آب نمکی باعث ایجاد گردی و برجستگی فرم سینه‌ها پس از عمل می‌شود.‌ عمل پروتزهای سالینی تنها در خانم‌های 18 سال به بالا استفاده می‌شود اما اگر سایز سینه کوچک و پهنای قفسه سینه کم باشد، کاشت چنین پروتزی توصیه نمی‌شود.

مزایای انواع پروتز سینه

مزایای انواع پروتز سینه
پروتز‌ها بی خطر بوده و توانایی ماندگاری برای چند سال را دارند که اگر نکات پس از عمل به خوبی رعایت شوند طول عمر آن‌ها افزایش می‌یابد. مهم‌ترین مزیت پروتز گذاری، برطرف کردن نقص‌های احتمالی بوده که ظاهری جذاب و طبیعی به وجود می‌آورد. با برجسته و حجیم‌تر شدن سینه‌ها، اعتماد به نفس بالاتر رفته و تعادل در اندام بانوان به وجود می‌آید.

ایمپلنت سالینی که نوعی از انواع پروتز سینه است نیاز به برش کمتر داشته که معاینه و چکاپ دوره‌ای کمتری هم دارد اما پروتز سینه سیلیکونی احتمال کمتری دارد که موج دار شود و برش بزرگ‌تری نیاز دارد. از این رو ارجحیت هر یک از پروتزها به انتخاب بیمار و تصمیم‌گیری پزشک بستگی دارد.

معایب انواع پروتز سینه

معایب انواع پروتز سینه
هرچند که انجام پروتز سینه می‌تواند جنبه زیبایی یا درمانی داشته باشد در هر حال ممکن است با معایبی هم همراه باشد. به عنوان مثال پروتزهای سالینی مستعد پارگی بوده که آب نمک موجود در آن تخیله و جذب بدن می‌شود. پروتزهای سلیکونی و ثابت نیز ممکن است پاره شوند اما واضح نبوده و با سایر عوارض جزئی می‌توان احتمال پارگی را تشخیص داد. در این حالت نیاز به خارج کردن پروتز بوده و در صورت تمایل تعویض خواهد شد.

احساس بی حسی در نوک سینه، عفونت پس از جراحی، حساسیت به داروهای بیهوشی، ایجاد اسکار در محل برش و … از معایب دیگری هستند که ممکن است به وجود آیند. به همین دلیل مهم است که جراح پروتز سینه متبحر و با تجربه باشد تا معایب و عوارض کاشت پروتز سینه به حداقل برسد.

کلام آخر

انواع پروتز سینه وجود دارند که هرکدام از نظر مدل و جنس مزایا و معایب متفاوتی دارند. بیمار و پزشک از قبل با یکدیگر گفتگو خواهند کرد که پزشک در نهایت با توجه به شرایط و وضعیت بیمار، تصمیم نهایی را خواهد گرفت.

دکتر علی کربلایی خانی بهترین پزشک جراحی پلاستیک و زیبایی بوده که سوابق متعددی در زمینه کاشت انواع پروتزهای سینه دارد که بانوان با خیالی آسوده می‌توانند نزد وی اقدام به انجام عمل پروتز سینه نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق لینک تماس با کلینیک با دکتر علی کربلایی خانی و تیم وی در تماس باشید.

 

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *