سینداکتیلی یا به هم چسبیدگی مادرزادی انگشتان دست نوزاد به حالتی گفته می شود که در آن نوزاد با انگشتان به هم چسبیده به دنیا می آید .و این چسبیدگی چند تقسیم بندی دارد :
الف – کامل: که در آن دو انگشت در تمام طول به هم چسبندگی دارند.
ب – ناکامل: در این حالت دو انگشت در قمستی از طول خود به هم چسبیده هستند.
یک نوع تقسیم بندی دیگری وجود دارد که به شدت چسبندگی بستگی دارند:
الف – ساده (simple):که چسبیدگی انگشتان فقط با بافت نرم هست.
ب – پیچیده (Complex): که در آن چسبندگی استحوانی هم بین انگشتان وجود دارد.
ج – بغرنج (Complicated): که در این حالت علاوه بر چسبندگی استخوانی بیماریهای دیگری هم وجود دارد. و باید در سنین 6 تا 12 ماهگی تحت عمل جراحی و اصلاح قرار گیرد و انگشتان به هم چسبیده از هم جدا شوند.
چسبندگی انگشتان در جات مختلفی دارد ممکن است فقط دو انگشت به هم چسبیده باشند که شایعترین آنها به چسبیدگی انگشت میانی حلقه می باشد و یا در موارد شدید ممکن است هر پنج انگشت به هم چسبیده باشند که به آن غنچه رز (Rose Bud) می گویند که درمان را قدری دشوار می کند.
معمولا در جدا کردن انگشتان اولویت اول جدا کردن انگشت شست و سبابه و در مرحله بعد جدا کردن انگشت کوچک و انگشت حلقه می باشد چون اختلاف رشد در بین این انگشتان بیشتر است. اگر یک انگشت از دو طرف چسبندگی دارد باید هر طرف انگشت در یک مرحله آزاد شود، ولی اگر هر دو دست دچار چسبیدگی انگشتان باشد در یک مرحله قابل انجام است.
نمونه ای از گالری جراحی های چسبندگی مادرزادی انگشت قبل و بعد از عمل
توجه:
امیدوارم مطالب فوق مفید بوده باشد.دکتر کربلایی خانی یکی از بهترین جراحان پلاستیک و ترمیمی در ایران هستند ایشان علاوه بر جراحی های ترمیمی دست و اعصاب محیطی بهترین عملهای زیبایی شامل جراحی های صورت ،بینی ،سینه و شکم را در کلینیکها و بیمارستانهای مجهز تهران و کرج انجام می دهند اگر قصد عملهای زیبایی دارید می توانید از کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام ما هم بازدید فرمایید.
نویسنده:دکتر کربلایی خانی