جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

رینوپلاستی ثانویه

واژه رینوپلاستی به عمل جراحی بینی گفته می شود. رینوپلاستی ثانویه، عمل جراحی ترمیمی بینی است که پس از عمل جراحی قبلی بینی، به منظور تغییر شکل یا عملکرد بینی انجام می شود. جراحی ترمیمی بینی در مواردی که بدشکلی های بینی و عملکرد آن طی جراحی اولیه به خوبی بهبود نیافته است، یا بدتر شده است، به کار می رود. برخی جراحی بینی ثانویه (ریویژن) را عمل جراحی ترمیمی بینی نیز می نامند. این واژه ی ترمیمی را می توان در مورد عمل های جراحی سوم و چهارم نیز به کار برد.

روش های جراحی ترمیمی بینی توسط دکتر کربلایی خانی

دو روش برای جراحی بینی وجود دارد که مورد اجرا قرار می گیرد. روش بسته که برای جراحی های جزئی بینی مورد استفاده قرار می گیرد و روش باز در زمانی اجرا می شود که تغییرات عمده در نظر گرفته شود. در هر دو مورد، بیهوشی عمومی به منظور جلوگیری از احساس هر گونه درد مورد استفاده قرار می گیرد.
در روش بسته، جراح به منظور دستیابی به استخوان و غضروف، برش های کوچکی را در بینی ایجاد می کنند. این عمل با وارد کردن ابزارهایی از طریق برش داخل صورت می گیرد که منجر به جدا شدن پوست از ساختارهای بینی شده و در ادامه منجر به جدا شدن استخوان از غضروف می شود. با حذف این اتصالات، در شکل دلخواه مجدداً آرایش یافته و دوباره در محل خود قرار می گیرد. در ادامه بافت بینی بر روی بافت جدید کشیده شده و برش های اولیه برای کامل کردن جراحی بسته می شود. در جراحی بینی باز، برش به صورت خارجی بر روی پوست صورت می گیرد و منجر به جدا شدن منافذ خروجی بینش شده و به این ترتیب دسترسی به استخوان و غضروف فراهم می شود. این روش به صورت مقایسه ای پیچیده تر از روش بسته می باشد ولی در صورت نیاز به تغییرات عمده روش مناسب تری می باشد. در هر دو روش، با اتمام تغییر شکل، برش ها سریعاً بسته می شوند. ساختارهای جدید در طول مسیرهای هوایی بینی به صورت داخلی توسط مواد اسفنجی حمایت می شوند. علاوه بر این اسپلیت های خارجی نیز برای تسیهل در روند بهبود و حفظ شکل جدید به بینی متصل می شود.

چرا عمل زیبایی بینی گاهی با شکست مواجه می‌شود؟

اگرچه اکثر عمل‌های زیبایی بینی که سالانه انجام می‌شوند، نتایج رضایت بخش و بی عیب و نقصی را برای بیماران به همراه دارند، اما هیچ عمل زیبایی وجود ندارد که بتوان نتایج مطلوب آن را 100 درصد تضمین کرد. عوامل بسیاری می‌توانند روی نتایج نهایی این عمل تاثیرگذار باشند، از جمله:

  • ارزیابی‌های ضعیف و ناقص قبل از عمل
  • انتخاب نادرست تکنیک جراحی
  • انجام تکنیک‌های جراحی با نحوه‌ای نادرست
  • انتظارات غیرواقع گرایانه ی بیمار از عمل
  • مراقبت‌های ضعیف بعد از عمل
  • مراقبت‌های ضعیف بیمار از خود

برخی از این خطاها و کاستی‌ها اساساً به خاطر بی تجربگی جراح در انجام عمل زیبایی بینی است. در انجام رینوپلاستی یا عمل جراحی زیبایی بینی، برای رسیدن به نتایجی ایده آل، به مهارت و دانش تخصصی نیاز است، در حالی که بسیاری از جراحان پلاستیک اگرچه در انجام عمل‌هایی در قسمت‌های دیگر بدن مهارت و تخصص لازم را دارند، اما از تجربه‌ی کافی برای انجام عمل درست و کامل زیبایی بینی برخوردار نیستند.

وقتی عمل زیبایی بینی با شکست مواجه می شود، چه اتفاقی می افتد؟

بیمارانی که نتایج غیرمنتظره یا نامطلوبی را بعد از عمل زیبایی بینی شان مشاهده میکنند، با مسائل احتمالی بسیاری مواجه می شوند:

از بین رفتن اعتماد به جراح

اثرات روانی شکست در عمل زیبایی بینی ممکن است برای فرد سنگین باشند. باغلب اوقات بیماران اعتماد خود را نسبت به پزشک جراح پلاستیک و خود جراحی پلاستیک‌شان از دست میدهند که باعث می شود حتی به سختی تن به عمل ثانویه و ترمیمی بینی بدهند. به همین دلیل است که درباره ی عمل ثانویه و ترمیمی بینی، فقط باید با یک جراح پلاستیک صورت معتبر و موثقی که در انجام عملهای ثانویه تخصص دارد صحبت کرد.

آسیب به ساختار و اسکلت بینی

یک عمل بینی شکست خورده و معیوب معمولا منجر به ایجاد بافت اسکار اضافی می شود و ممکن است حتی به خود غضروف بینی آسیب وارد کند و سختار بینی را در وضعیتی بسیار شکننده و اسیب پذیر قرار دهد. این امر باعث می شود تا برای انجام عملهای رینوپلاستی بعدی ، به تکنیکها و دقت بیشتری نیاز باشد و از تغییر فرم بینی در ین عملها بسیار دشوار شود و از اینرو بسیاری از جراحان، انجام عملهای ترمیمی و ثانویه ی بینی را رد میکنند.

از دست دادن اعتماد به نفس

وقتی یک بیمار آگاه و فهمیده برای عمل زیبایی بینی اقدام میکند ولی نتایج عمل با آنچه مورد انتظار و بوده است مغایرت داشته باشد یا حتی ظاهر او بدتر شده باشد، اغلب عواقب تخریب کننده ای را برای فرد در پی دارد.از دست دادن عزت نفس و اعتماد به نفس روی همه ی جنبه های زندگی فرد اثر منفی میگذارند. وقتی فردی به عمل ثانویه و ترمیمی بینی نیاز داشته باشد، بیمار باید حتما به سراغ جراح پلاستیکی برود که تجربه بسیار بالایی در انجام عملهای ثانویه داشته باشد. به خاطر اینکه احتمال آسیب دیدگی در ساختار بینی از جراحی یا جراحی های قبلی وجود دارد، عمل رینوپلاستی ثانویه یکی از سخت‌ترین جراحی های پلاستیک در صورت است. برای موفقیت در این عمل ، باید جراحی را انتخاب کرد که تجربه و مهارت کافی را در زمینه ی انجام عملهای ترمیمی روی بینی هایی که قبلا تحت عمل قرار گرفته اند، داشته باشد . مهموترین جنبه در جلسه ی مشاوره با جراح رینوپلاستی ترمیمی این است که انتظارات واقع بینانه ای و یک دید واحدی را از هدف خود در نظر بگیرید

چه کسانی نیاز به عمل جراحی ترمیمی بینی دارند؟

افرادی که عمل جراحی ترمیم بینی را درخواست می کنند، طی عمل جراحی قبلی عدم توازن بینی شان برطرف نشده است یا بدتر شده است و یا پس از عمل بینی شان دچار ناهماهنگی و عدم توازن شده است. این عدم توازن و ناهماهنگی بینی با سایر اعضای صورت در اثر عوارض پیش بینی نشده ی عمل جراحی یا به کار گیری روش های غلط و ناقص عمل جراحی به وجود می آید. عمل جراحی ترمیم بینی به مراتب پیچیده تر از جراحی اولیه است. اولین عمل بینی، همواره بهترین زمان برای برطرف کردن تمامی مشکلات زیبایی و عملکردی بینی و کوتاه کردن بینی است، با این حال با به کار گیری صحیح روش های پیشرفته توسط متخصص جراحی باتجربه، می توان ترمیم بینی عمل شده را با موفقیت انجام داد. اغلب متخصصین جراحی بینی، در جراحی های پیچیده ی ترمیمی نیز تخصص دارند تا بتوانند نگرانی های مراجعین را برطرف کنند. البته مانند عمل جراحی اولیه ی بینی، انتظارات و اهداف فرد از عمل ترمیمی بینی باید معقول و منطقی باشد. جراح در مورد این اهداف با فرد صحبت خواهد کرد. ارائه ی عکس های قبل از اولین عمل جراحی بینی می تواند کمک کننده باشد. جراح همچنین ممکن است در مورد عمل های جراحی پیشین و نیز سوابق پزشکی فرد سوال کند؛ که البته این سوالات اجباری نیست.

مشکلات رایجی که نیاز به عمل مجدد بینی دارند:

  • انسداد مسیر تنفس
  • افتادن غضروف یا استخوان های بینی
  • ایجاد ظاهر غیر طبیعی در بینی
  • بدتر شدن عدم تقارن بینی
  • کاهش بیش از حد و یا کاهش ناکافی ارتفاع پل بینی
  • شکل گیری ناقص
  • بزرگ کردن بیش از حد یا ناکافی نوک بینی
  • باریک کردن بیش از حد نوک بینی
  • ایجاد جای زخم وسیع در خارج یا داخل بینی

غضروف های پیوندی (قطعات غضروف جداشده از تیغه ی بینی، گوش یا دنده) اغلب برای انجام اهداف زیبایی در عمل جراحی ثانویه بینی ضروری است. معمولا در اولین جراحی بینی بیشترین میزان غضروف بینی استفاده می شود. به همین دلیل اغلب به دلیل کمبود غضروف سپتوم (تیغه ی بینی) از غضروف گوش یا دنده برای پیوند استفاده می شود. سپس این بخش های غضروفی به منظور استفاده درون بینی، به قطعات و ساختارهای مورد نیاز تغییر شکل می یابند. همانند عمل جراحی بینی اولیه، تقریبا جایی برای خطا کردن وجود ندارد و بسیار مهم است که به جراح متخصص و با مهارت که در تکنیک های ترمیمی تجربه ی زیادی دارد، مراجعه کنید.

تفاوت عمل زیبایی بینی ثانویه و ترمیمی با عمل زیبایی بینی اولیه در چیست؟

عمل زیبایی بینی ثانویه ، یک عمل جرزاحی بسیار پیچیده ست زیرا بینی در اصل ساختاری سه بعدی دارد و همچنین مقدار بفت اسکار وجود دارد که معمولا بعد از اولین عمل زیبایی بینی بوجود می آید. اولین هدف عمل جراحی زیبایی بینی ثانویه معمولا بازیابی عملکرد درست و نرمال بینی است. جنبه های زیبایی نیز در این عمل مد نظر قرار میگیرند اما نه به اندازه ی بازیابی ساختار نرمال بینی.

انواع عمل جراحی ترمیم بینی

تغییرات لازم در جراحی ترمیم بینی را می توان از طریق دو روش باز یا بسته اعمال کرد. معمولا اگر نیاز به اعمال تغییرات زیادی وجود داشته باشد، از روش باز استفاده می شود. از طریق تکنیک جراحی بسته بینی می توان تغییرات جزئی تر را اعمال کرد. در جراحی بسته برش های داخلی به منظور دسترسی به ساختارهای داخلی ایجاد می شود. در جراحی باز برشی در پوست بین سوراخ های بینی (کلوملا) زده می شود تا بتوان پوست بینی را بلند کرد و به طور مستقیم ساختارهایی را که قرار است تغییر داده شوند، مشاهده کرد. تصمیم گیری برای استفاده از روش باز یا بسته در عمل جراحی ترمیم بینی به این بستگی دارد که جراح کدام روش را ترجیح می دهد. هر تکنیک دارای جوانب مثبت و منفی است.

پیوند غضروف

در عمل زیبایی بینی ثانویه، اغلب برای دستیابی به اهداف زیبایی و عملکردی به غضروفهای پیوندی (قسمتهایی از غضروف در تیغه ی بینی، گوش یا دنده) نیاز است. معمولا در عمل اولیه‌ی بینی، مقدار زیادی از غضروف بینی تراشیده میشود. در اکثر مواقع به علت کاهش غضروف تیغه‌ی بینی ، برای پیوند غضروف از غضروف ناحیه ی گوش یا دنده استفاده میکنند. سپس تکه های غضروف برداشته شده را شبیه به تکه های ساختاری و فرم دار بینی فرم میدهند. همانند جراحی اولیه ی بینی، هیچ جایی برای خطا کردن وجود ندارد و انجام این عمل به دست یک جراح ماهر و بسیار مجرب در زمینه عملهای ثانویه بینی بسیا حائز اهمیت است. برای کاهش احتمال نیاز به ترمیمهای بیشتر و دستیابی به نتایجی موفقیت آمیز، بهتر است به دنبال جراح پلاستیکی باشید که در زمینه ی رینوپلاستی و رینوپلاستی ثانویه تخصص داشته باشد.

اهداف

  • در این روش می توان شکل بینی را طوری بازسازی کرد تا بینی که در اثر عمل جراحی پیشین زیادی کوتاه، بلند، بزرگ، پهن و یا باریک شده است، طبیعی تر به نظر برسد.
  • می توان در صورتی که در عمل جراحی بینی قبلی مشکل بینی به طور کامل تصحیح نشده است، در عمل دوباره بینی آن را برطرف کرد.
  • چنانچه در عمل جراحی قبلی در تنفس از راه بینی نقص هایی ایجاد شده باشد، می توان آن ها را از طریق عمل ترمیمی به طور قابل ملاحظه ای برطرف کرد.
  • با مراجعه به جراح متخصص زیبایی، می توان از طریق عمل جراحی ترمیم بینی می توان حس اعتماد به نفس و امید به داشتن ظاهری طبیعی را به دست آورد.

انتظارات بیمار بعد از عمل ترمیمی بینی

انچه که میتوانید بعد از عمل ترمیمی بینی انتظار داشته باشید:

روز عمل : باید کسی همراه تان باشد تا شما را به خانه ببرد و برای 24 ساعت اول بعد از عمل جراحی به شما کمک کند. بیمار بعد از این عمل راحت است و مشکلی ندارد و با وجودی که داروهای مکسنی برای تجویز شده است، اغلب به آنها نیازی نخواهد داشت. کمی ورم مشاهده خواهد شد و بیمار هیچ کبودی و یا شاید مقدار کمی کبودی مشاهده خواهد کرد. شاید اسپلینت یا گچ بینی و یا بانداژی روی بینی تان قرار دهند.
یک هفته: اسپلینت یا گچ بینی را در میآورند و میتوانید به کار خود برگردید. ممکن است هنوز کمی رم وجود داشته باشد.
شش هفته: ظاهری بینی تان بهبود می یابد و عالی خواد شد. فقط شما و جراحتان متوجه ی وجود اندکی ورم باقی مانده می‌شوید. البنه هنوز هم زمان زیادی لازم است تا به نتایجنهایی عمل بینی تان برسید.
18 ماه: ورم کاملا از بین میرود و بینی شما به سایز و فرم نهایی خود رسیده و ثابت شده است. ظاهر شما عالی به نظر خواهد رسید.

چالش ها

  • گاهی اوقات ممکن است بینی فرد عملا بیش از حد تحت عمل جراحی قرار گرفته باشد، اما این امر معمول نیست. بزرگترین مانعی که جراح متخصص زیبایی ترمیمی با آن روبرو می شود، تلاش برای ترمیم بینی است که چندین بار مورد جراحی ثانویه بینی قرار گرفته است و بافت محدودی برای کار با آن در دسترس است.
  • میزان جای زخم و یا درجه ی انقباض پوست می تواند در بهبودی بینی محدودیت ایجاد کند.
  • با این که ممکن است تا حدی ناامید کننده باشد، در برخی موارد بهتر است از انجام عمل جراحی خودداری کنید، چون ممکن است خطرات آن بیش از مزایای آن باشد.

موارد قابل ملاحظه

  • تعداد دفعاتی که فرد قبلا تحت عمل های جراحی ترمیمی قرار گرفته است.
  • وجود جای زخم ناشی از عمل های جراحی پیشین که می تواند ایجاد اختلال کند.
  • انتظارات فرد