عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟ این یکی از مهمترین سوالاتی است که پیش از گرفتن تصمیم قطعی برای انجام عمل بینی باید به پاسخ آن بیندیشید تا دچار عوارض جدی و خطرناک پس از عمل نشوید.
درسته که عمل بینی یک عمل رایج و پرتکرار است اما در برخی موارد می تواند خطرات جبران ناپذیری برای افراد داشته باشد.
پس بهتر است قبل از اقدام به عمل شرایط فرد کاملا بررسی شود و چنانچه فرد شرایط لازم را ندارد، از انجام عمل جدا پرهیز شود. در ادامه این مقاله به بررسی شرایط افرادی که جراحی بینی برای آنها خطرناک است اشاره خواهیم نمود. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
چه افرادی نباید عمل بینی انجام دهند؟
- افرادی که به مصرف سیگار یا مواد مخدر اعتیاد دارند.
- افرادی که با مشکلات مزمن سلامتی دست و پنجه نرم میکنند.
- افرادی که از انجام عمل، انتظارات غیر واقعبینانه و غیرمعقولانهای دارند.
- افرادی که زیر ۱۸ یا بالای ۶۰ سال دارند.
- افرادی که دارای مشکلات حاد تنفسی یا قلبی عروقی هستند.
این افراد از جمله کسانی هستند که ترجیحا نباید برای انجام عمل بینی اقدام کنند و لازم است برای کاهش ریسک این عمل با پزشک متخصص مشورت نمایند.
بیشتر بخوانید : لیپوماتیک غبغب
شرایط پزشکی که عمل بینی را خطرناک میکند
- مشکلات جدی سلامتی؛ بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت نوع ۱ و ۲ که کنترل نشده، مشکل انعقاد خون، و حساسیتهای شدید و مکرر از جمله مشکلاتی هستند که انجام عمل بینی را پر ریسک و خطرناک میسازند.
- ضعف سیستم ایمنی؛ افرادی که به دلیل مصرف برخی از داروها یا شرایط خاص پزشکی، سیستم ایمنی ضعیفی دارند، با خطر جدی عفونت مواجه هستند و ممکن است انجام عمل بینی برای ایشان با خطرات زیادی همراه باشد.
- شرایط خاص پوستی؛ افرادی که پوست ضخیم یا بسیار نازکی دارند، ممکن است از انجام عمل بینی نتیجه مورد انتظار خود را دریافت نکنند و روند بهبودیشان به کندی طی شود. همچنین افرادی که دچار بیماری پوستی رزاسه هستند، نباید برای انجام عمل بینی اقدام کنند؛ چرا که پوستشان ترمیم نمیشود.
- روحیه حساس؛ افرادی که روحیه بسیار حساسی دارند و نمیتوانند با تغییرات ایجاد شده سازگاری لازم را کسب نمایند، بهتر است از انجام عمل بینی خودداری کنند. چراکه در طی عمل بینی تغییرات قابل توجهی اعمال میشوند که ممکن است پذیرش آن کمی دشوار باشد.
- بیماریهای خود ایمنی؛ افرادی که با بیماریهای خود ایمنی مثل واسکولیت وگنر درگیر هستند در صورت انجام عمل بینی عوارض شدید و خطرناکی را تجربه خواهند کرد و بهتر است از انجام این عمل اجتناب کنند.
عمل بینی برای چه سنی خطرناک است؟
برای انجام عمل بینی لازم است حداقل تا ۱۸ سالگی صبر کنید. چرا که در صورت انجام این عمل قبل از سن ۱۸ سالگی، امکان دارد غضروفها رشد کنند و نتیجه عمل مورد رضایت نباشد. همچنین توصیه میشود زیباجویان حداکثر تا سن ۵۰ یا نهایتاً ۶۰ سالگی برای انجام عمل بینی اقدام نمایند.
زیرا پس از این سن، روند بهبود پوست کندتر میشود و خاصیت کشسانی پوست کاهش مییابد که این شرایط برای انجام عمل بینی نامناسب است. از طرفی در سن بالا انجام بیهوشی با عوارض شدیدتری همراه است و این خود شرایط انجام عمل بینی در سالمندی را دشوارتر میکند.
سن مناسب عمل بینی
خطرات عمل بینی برای بیماران قلبی و تنفسی
افرادی که دچار آسم، تنگی نفس یا مشکلات تنفسی جدی هستند، به هیچ عنوان نباید برای انجام عمل بینی اقدام نمایند. چرا که ممکن است تحتتاثیر داروهای بیهوشی با خطرات جدی مواجه شوند. همچنین انجام عمل بینی برای بیماران قلبی میتواند با خطراتی همراه باشد که در این مورد لازم است بیمار با پزشک متخصص مشورت نماید.
آلرژیها و حساسیتهای پوستی: موانع جدی برای عمل بینی
برای انجام عمل بینی، آلرژی و حساسیت پوستی بهعنوان یک مانع جدی در نظر گرفته میشود. برای انجام عمل بینی درصورتیکه با حساسیت و آلرژی مواجه هستید، باید ابتدا علت آلرژی را مورد بررسی قرار دهید و به این منظور لازم است تست یا آزمایشاتی را انجام دهید که این علت را مشخص میکنند. چنانچه علت آلرژیتان تغییرات فصل است، خوب است کمی دست نگه دارید و در فصلی که آلرژیتان کاهش مییابد، برای انجام عمل اقدام نمایید.
همچنین اگر آلرژیتان به کمک داروهای ضد آلرژی کاهش مییابد، خوب است با صلاحدید پزشک از مدتی قبل و تا مدتی بعد از جراحی این داروها را مصرف کنید. توجه کنید که اگر آلرژیتان برای مدت زمانی مشخص شما را درگیر میکند، میتوانید در فرصتی مناسب برای انجام عمل بینی اقدام کنید. اما اگر در طول سال مکرراً علائم آلرژی را تجربه میکنید، لازم است با مشورت پزشک و با مصرف داروها علائم آن را کاهش دهید.
بیشتر بخوانید : بلفاروپلاستی
چرا افرادی با مشکلات انعقادی نباید عمل بینی انجام دهند؟
انعقاد خون، فرآیندی است که در آن با تجمع پلاکتها و پروتئینهای خاص، خون به شکل لخته در میآید و از خونریزی جلوگیری به عمل میآورد. توجه کنید که این فرآیند، لازمه انجام جراحی است و درصورتیکه فرد، بهطور ژنتیکی و یا به دلیل مصرف داروهایی مثل آسپرین، ایبوپروفن، وارفارین و… با مشکل انعقاد خون مواجه باشد با انجام عمل بینی شرایط سخت و خطرناکی را تجربه خواهد کرد.
در واقع برای انجام عمل بینی، چنانچه مشکل انعقاد خون ژنتیکی است، باید با مصرف داروها و تحت نظارت پزشک، کنترل شود و چنانچه این مشکل تحتتاثیر مصرف برخی داروها ایجاد شده، باید با قطع مصرف آنها برطرف گردد.
ریسکهای عمل بینی در بیماران دیابتی
توجه داشته باشید که ریسک انجام عمل بینی در بیماران دیابتی بسیار بیشتر از دیگر افراد است. اگرچه انجام این عمل در افراد دیابتی ممنوع نیست؛ اما باید با ملاحظات دقیقی انجام شود تا عوارض جدی را به دنبال نداشته باشد. در واقع انجام عمل بینی در بیماران دیابتی از این جهت با ریسک زیادی همراه است که بیماران دیابتی، با مشکلات قلبی و کلیوی نیز مواجه هستند و همچنین به دلیل کند بودن روند بهبود زخم در افراد دیابتی، احتمال عفونت زخم ایشان وجود دارد. در این مورد لازم است فرد بهطور دقیق از توصیههای پزشک خود پیروی کند و با کنترل قند خون و مصرف دقیق و به موقع داروها، ریسک بروز عوارض را پایین بیاورد.
بیشتر بخوانید : سی تی اسکن بینی
عمل بینی و خطرات آن برای افراد سیگاری
استعمال مداوم سیگار فرد را با مشکلات قلبی، ریوی و… مواجه میکند و به همین دلیل شرایط انجام عمل را دشوار میسازد. مصرف سیگار جریان خون را مختل میکند و موجب کند شدن روند بهبودی میشود. بنابراین چنانچه میخواهید برای انجام عمل بینی اقدام کنید، باید از مدتی قبل و تا مدتی بعد از عمل از مصرف سیگار و دخانیات بپرهیزید.