جراحی بینی در افراد مسن به حوصله بیشتری احتیاج داشته و ممکن است تمامی جراحان تمایلی به انجام این جراحی نداشته باشند. البته از آنجایی که افراد مسن زیادی مایل به انجام جراحی رینوپلاستی هستند، علم پزشکی در این زمینه پیشرفتهای بسیار خوبی داشته است. به صورت طبیعی، بینی افراد جوان به سمت بالا و پشت آن نیز مقعر است اما در افراد مسن نوک بینی افتاده و پشت آن نیز محدب است. برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون عمل بینی در افراد مسن و خطرات آن تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
عمل بینی خانم 52 ساله
جراحی بینی در افراد مسن چه خطراتی دارد؟
جراحی رینوپلاستی در افراد مسن اگر چه مزایای زیادی دارد، اما همانند جراحیهای دیگر عوارض و مشکلاتی را نیز به همراه خواهد داشت. این عوارض در افراد مسن ممکن است به دلیل شرایط سلامتی و فیزیکی خاص شدیدتر باشد. به عنوان مهمترین خطرات جراحی بینی افراد مسن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1.مشکلات تنفسی: ممکن است ایجاد تغییر در ساختار بینی تاثیرات منفی روی جریان هوا داشته باشد و سبب ایجاد مشکلات تنفسی گردد. این مسئله در افراد مسنی که به طور طبیعی تنفس سختی دارند، میتواند مشکلساز شود.
2.ریسک بالاتر عفونت: همانطور که میدانید سیستم ایمنی بدن با افزایش سن تضعیف میشود و این امر سبب بالا رفتن ریسک ابتلا به عفونت بعد از عمل خواهد شد. افراد مسن برای پیشگیری از ابتلا به عفونت باید به تمامی دستورالعملهای تجویز شده توسط پزشک توجه کافی داشته باشند.
3.طولانیتر بودن دوره بهبودی: دوره بهبودی در افراد مسن ممکن است طولانیتر از سایر افراد باشد. علت این موضوع، کاهش قابلیتهای ترمیم و بازسازی بدن با افزایش سن است.
4.مشکلات قلبی و عروقی: از آنجایی که افراد مسن بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی قرار دارند، ریسک جراحی در آنان نیز بیشتر است. از همین رو انجام معاینات و آزمایشات پزشکی و ارزیابی سلامت قلب و عروق توسط پزشک متخصص ضرورت دارد.
5.تغییر در پوست و بافتها: با افزایش سن پوست انسان و بافتهای زیرین آن قطعاً نازکتر خواهد شد. این موضوع روی نتیجه نهایی جراحی تاثیر داشته و احتمال بروز عوارضی همچون کبودی و تورم را افزایش میدهد.
6.بیحسی و درد مزمن: بیحسی و درد مزمن معمولاً در افراد مسن بیشتر مشاهده میشود که معمولاً به علت تغییرات عصبی مرتبط با سن است.
7.ریسک بیهوشی: از آنجایی که افراد مسن به داروهای بیهوشی حساسیت بیشتری دارند، ممکن است بعد از جراحی با عوارض بیشتری مواجه شوند. پزشک با انتخاب یک روش مناسب جهت بیهوشی و داشتن برنامهریزی دقیق میتواند ریسک بیهوشی را به شدت کاهش بدهد.
8.نتایج کمتر قابل پیشبینی: معمولاً جراحی بینی در افراد مسن کمتر قابل پیشبینی است و ممکن است آنها در آینده به جراحیهای ترمیمی نیز احتیاج داشته باشند.
بیشتر بخوانید : تزریق ژل و چربی
آیا جراحی بینی در افراد مسن تاثیری بر نتایج میگذارد؟
اگر چه عمل رینوپلاستی در سنین بالا میتواند موفقیتآمیز باشد، اما این موفقیت به عوامل گوناگونی بستگی دارد. این عوامل شامل سلامت کلی بیمار، میزان مهارت و تجربه جراح و کیفیت پوست میشود.
از آنجایی که خاصیت ارتجاعی پوست با بالا رفتن سن کاهش مییابد، ممکن است نتیجه جراحی بینی در افراد مسن به اندازه افراد جوان طبیعی به نظر نرسد. افراد مسن که به بیماریهای قلبی عروقی، کمخونی، فشار خون و یا دیابت مبتلا هستند باید تحت درمان قرار بگیرند و تاییدیه جراحی را از پزشک متخصص خود دریافت نمایند.
سن مناسب عمل بینی
بهبودی پس از جراحی بینی در افراد مسن چقدر طول میکشد؟
میانگین مدت زمان بهبودی بعد از جراحی بینی حدود یک سال است. قطعاً این مدت زمان برای تمامی افراد یکسان نبوده و افراد مسن به زمان بیشتری برای بهبودی احتیاج دارند. همچنین ممکن است میزان کبودی و تورم افراد مسن نسبت به جوانان نیز طولانیتر باشد و همین امر سبب گردد که این افراد به زمان بیشتری برای بازگشت به فعالیتهای روزمره خود احتیاج داشته باشند.
چه ملاحظات خاصی برای جراحی بینی در افراد مسن وجود دارد؟
کسانی که در سنین بالا اقدام به جراحی رینوپلاستی میکنند، به دلیل شرایط بدنی خاص خود قطعاً دوره نقاهت نسبتا طولانیتری را تجربه خواهند کرد. توجه به مراقبتهای زیر به منظور تسریع روند بهبودی و جلوگیری از عوارض احتمالی ضرورت دارد.
- از فین کردن و عطسه کردن پرهیز نمایید.
- از ماساژ دادن بینی، دست زدن و فشردن آن خودداری کنید.
- به منظور کاهش کبودی و تورم مصرف نمک را کاهش داده و از کمپرس یخ استفاده نمایید.
- غذاهایی مانند انواع آش، سوپ و پوره از آنجایی که احتیاجی به جویدن ندارند غذاهای مناسبی خواهند بود.
- حداقل تا یک ماه بعد از جراحی از مصرف الکل و دخانیات پرهیز نمایید.
- حداقل تا دو ماه بعد از جراحی فعالیتهای ورزشی سنگین را کنار بگذارید.
- به مدت دو ماه عینک نزنید.
- داروهای تجویز شده توسط جراح را مطابق با زمانبندی مشخص شده و به طور کامل میل کنید.
- برای جلوگیری از وارد شدن فشار به بینی به پشت بخوابید و از خوابیدن به شکم و پهلو اجتناب فرمایید.
بیشتر بخوانید : مراحل جراحی تومورگلوموس
جراحی بینی در افراد مسن بیشتر جنبه درمانی دارد یا زیبایی؟
همانطور که دریافتید با افزایش سن تغییرات زیادی در بینی افراد ایجاد میشود. این تغییرات ممکن است روی بینی تاثیرات خوبی نداشته باشد و سبب بدتر شدن فرم آن شود. مهمترین تغییری که روی بینی افراد مسن ایجاد میگردد، تغییر روی غضروف است در حالی که پل استخوانی ثابت است. از طرفی نیز با افزایش سن بافت همبند که اسکرول غضروف پایینی و میانی را به یکدیگر متصل میکند تضعیف شده و سبب میگردد که نوک بینی افتاده شود.
با توجه به موارد بیان شده میتوان گفت که عمل بینی در افراد مسن سبب افزایش امید به زندگی در آنان میشود، به علاوه زیباتر شدن بینی را نیز در پی خواهد داشت. بنابراین میتوان گفت که انجام جراحی بینی در افراد مسن علاوه بر این که موجب زیباتر شدن ظاهر بینی میشود، در بهبود عملکرد آن نیز نقش بسزایی دارد.
نتیجه گیری
جراحی بینی در افراد مسن دوره نقاهت طولانیتری داشته و برخی از پزشکان نیز این عمل را انجام نمیدهند. به عنوان فردی مسن اگر قصد انجام این عمل را دارید، میبایست ابتدا پزشکی باتجربه و حاذق را انتخاب کنید. قطعاً میزان مهارت پزشک در عمل میتواند منجر به زیباتر شدن فرم بینی و عدم نیاز به جراحیهای ترمیمی شود. اگر سابقه بیماری خاصی دارید و یا از داروهای خاصی استفاده میکنید، حتماً قبل از جراحی در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید تا اقدامات لازم برایتان انجام گردد.
بیشتر بخوانید : عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است
سوالات متداول جراحی بینی در افراد مسن
1. چه کسانی در سنین بالا اقدام به جراحی زیبایی بینی میکنند؟ معمولاً کسانی که به دلایلی همچون شکستگی، ضربه و تصادف دچار تغییر در ظاهر بینی شدهاند اقدام به جراحی در سنین بالا میکنند.
2. آیا عمل بینی در سنین بالا ایمن است؟ در پاسخ باید گفت بله، اما به ارزیابی دقیق سلامت عمومی زیباجو بستگی دارد. از آنجایی که افراد مسن به دلیل کاهش قابلیتهای بدن جهت بهبودی با خطرات بیشتری مواجه میشوند، بهتر است قبل از جراحی با یک پزشک متخصص صحبت کنند و مشاورههای لازم را دریافت نمایند.
3. ملاحظات قبل از عمل بینی در اشخاص مسن شامل چه مواردی میشود؟ ارزیابیهای قبل از جراحی شامل معاینات فیزیکی، آزمایشات پزشکی و مشاورههای روانشناختی خواهد شد.